Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Hastane
30 Ocak 2024

ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORLARI (Evde bakım, Engelli raporu alımları, ÖTV ’den muafiyet raporları)

Hastanemize başvuran kişilerden dilekçe ile Başhekimlik onayı alındıktan sonra Sağlık kurulu odasına kimlik aslı ile müracaat edilir. Heyet odasında matbu form oluşturulur. En az yedi (7) hekim imzasına açılır. Kişi gerekli polikliniklere yönlendirilerek işlemler başlatılır. Muayene formu belirtilen ve hekimlerce gerekli görünen diğer polikliniklerden onaylandıktan sonra sağlık kurulu çalışanlarına teslim edilir.

Muayene formu sağlık kurulu çalışanlarınca Çarşamba günleri yedi (7) uzman ve bir (1) kurul başkanından oluşan sağlık kuruluna sunulur. Kişinin engel oranı ve engel durumu oy birliği – oy çokluğu ile karara bağlanır. 7 hekim ve 1 sağlık kurulu başkanı e-imzalı olarak imzalanması sonucu raporlar onaylanır. Başvurular kişisel ise raporlar kişinin imzasına binaen elden teslim edilir. Engelli raporları heyet tarihinden 2 (iki) gün sonra hasta ya da yakınına imza karşılığı teslim edilir. Kurumca başvurulmuşsa raporun bir nüshası ve gerekli üst yazısı ile ilgili kuruma yazı işleri aracılığıyla gönderilir.

DURUM BİLDİRİR RAPORLARI (Vasi tayini, İş başı, Üniversite kayıtları, Özel Silahsız güvenlik görevlisi, Tapu ve Noter işlemleri için, Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışma raporu…vb.)

Hastanemize durum bildirir raporu için başvuran kişilerden dilekçe ile Başhekimlik onayı alındıktan sonra Sağlık kurulu odasına giderek kurul personellerine kimlik aslı ile müracaat edilir.

Heyet odasında gerekli polikliniklerden oluşan muayene formu hazırlanır. Bu raporlar 2010/31 sayılı Genelge gereği özel amaçla kullanılan raporlar olduğundan muayene ve tetkik masrafları kişi tarafından karşılanmaktadır ancak Vasi tayini gibi kurumlar tarafından istenen bu raporlar eğer resmi yazısında “muayene ve tetkik masrafları kurumumuzca karşılanacaktır.” İbaresi varsa bu raporların düzenlenmesi için kişiden herhangi bir ücret talebinde bulunulmayacaktır. Ücretli hazırlanan raporların kayıt işlemleri tamamlanıp vezneye yönlendirilir. Ücret yatırıldıktan sonra ilgili kurul hekimlerine muayene olurlar. Muayene bittikten sonra başvuru evrakları ilgili personele teslim edilir. Evraklar heyete hazırlanır. Hekimlere ve kurul başkanına imzaya açılır. E-imzalı olarak imzalanır,  hasta veya hasta yakınına imza karşılığı elden teslim edilir.Sadece vasi raporları üst yazı ile mahkemeye gönderilir.