Hasta Ziyaret Saatleri ve Kuralları

YOĞUN BAKIM ZİYARET SAATLERİ  : 14:00- 15:00 ARASI

ZİYARETÇİ VE REFAKATÇİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

ZİYARET KURALLARI :

·Mesai saatleri içindeki ziyaretler her gün gündüz 13:00-15.00, gece 19:00-21:00 arası olup, bu saatler dışında kesinlikle ziyaretçi alınmaz.

·12 yaşından küçük çocukların vücut direnci büyüklerden daha zayıf olduğundan hasta ziyaretlerine getirilmeleri göz bebeğimiz çocuklarımızın sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle çocuk ziyaretçi getirilmemesi rica olunur.

·Ziyarete gelirken yiyecek ve canlı çiçek getirilmeyecektir.

·Ziyaret esnasında hasta yataklarına oturmayınız ve yüksek sesle konuşup diğer hastaları rahatsız etmeyiniz.

·Ziyaretçiler hastane içinde tütün ve alkollü içecekler kullanmaz. Kullananlar hakkında yasal hükümler uygulanacaktır.

·Hasta ziyareti esaslarına uyulması kontrolü servis çalışanları, hastane güvenlik görevlisi, nöbetçi memur tarafından yapılır.

REFAKAT KURALLARI:

·Refakatçiler hastane kurallarına uyacaklardır. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir. Ancak hastanın refakat ihtiyacı hekimi tarafından gerekli görülürse, hastane başhekimliğinin onayı ile kabul edilir.

·Refakatçiler(hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmayacaktır.

·Refakatçiler hastaneye ait eşya malzemeleri düzenli ve temiz tutar, hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılayacaktır.

·Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve yakınlarının; hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması şarttır. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması; doktor vizite saatlerinde ve saat 23.00 den sonra kapatılması gerekir.

·Refakatçiler adlarına düzenlenmiş refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutacaklardır. Hastane giriş-çıkışlarında bu kimlik kartlarını güvenlik görevlilerine ibraz edecektir.

·Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilecektir.

·Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.

·Refakatçiler hastane dahilinde  tütün ve alkollü madde kullanmayacaktır.Kullanılması dahilinde gerekli cezai yaptırım uygulanır.

·Refakatçiler hastaya yiyecek, içecek getirmeyecek, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek, içecek vermeyecektir.

·Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmayacak, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmeyeceklerdir.

·Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanacaklardır.

·Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğunda hemşireye haber verecektir.

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HASTA ZİYARET KURALLARI:

Hasta yakınlarının hastanede sürekli beklemelerine gerek yoktur. Acil durumlarda telefon ile hasta yakınlarına ulaşılır.

Yoğun bakımda yatmakta olan hastalar için hasta yakınlarının bilgilendirilmesi sorumlu hekimi ya da yoğun bakım ünitesi uzman hekimi tarafından yapılır.

Mesai saatleri içinde (saat:14:00-15:00 arası 10 dakikayı geçmeyecek şekilde) hasta yakınlarına hastanın durumu ile ilgili bilgi, hastanın doktoru tarafından verilir.

Bilgilendirme saatleri dışında bilgi almak isteyenlerin hekim müsait olana kadar beklemeleri gerekir.

Hasta mahremiyeti gereği ziyaret sırasında hastaların fotoğraf ve video görüntülerinin alınması uygun değildir.

Bilgilendirme yoğun bakım ile aynı katta bulunan poliklinikler kısmındaki hasta bilgilendirme odasında(anestezi polikliniği), hastanın yakınlarından başka kimsenin duymayacağı şekilde hasta mahremiyetine uygun olarak verilir.

Hastanın ihtiyaçları ile ilgili bilgi yoğun bakım hemşireleri tarafından ziyaret saatlerinde verilir.

Hastaların hukuki yakını olmayan (arkadaş, komşu) kişilere bilgi verilmez.

24 saat ziyarete izin verilen ünitelerde hasta memnuniyeti artmakta iken,enfeksiyon riskinde artış olmaktadır. Bu nedenle YBÜ’ne ziyaretçi saati uygulaması ve ziyaretçi kısıtlaması yapılmaktadır. Sadece doktorunun izin verdiği durumlarda ve hemşire kontrolünde ziyaretçi girişi yapılmalıdır.

Ateş, burun akıntısı, öksürük, ishal, kusma ve enfeksiyöz dermatiti olan kişiler ziyaretçi olarak kabul edilmemelidir.

Ziyaretçi kendi hastası dışında başka hastaya ve hasta bakım malzemelerine temas etmemelidir.

Hasta ziyaretine gelirken dışarıdan yiyecek, içecek, canlı ve yapay çiçek getirilmesi yasaktır.

Yoğun bakım ünitesine girişte hastalarınızın sağlığı için kapıda ayağınıza galoş takınız ve ellerinize el dezenfektanı uygulayınız.